Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na niedzielny obiad.
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 20
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 26
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 270
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 20
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 26
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 270
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso umyć, pokroić i zmielić razem z bułkami i pietruszką. Dodać jajko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku. Wyrobić masę dokładnie, uformować wałek, panierować w bułce tartej, owinąć folią aluminiową posmarowaną masłem. Ułożyć w foremce, podlać ½ szklanki wrzącej wody i piec przez około godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczony klops pozostawić chwilę w folii, następnie pokroić na porcje i podać z sosem pietruszkowym.