Klops drobiowo-wieprzowy

Klops drobiowo-wieprzowy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.

  2. Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 26 lutego 2011
bardzo fajny przepis można podać na obiad lub na zimno do kanapek;super
Konto usunięte 26 lutego 2011
coś dla mojego podniebienia, bo wędliny ze sklepu są na" jedno kopyto"-fajny pomysł!
tolerancja 27 lutego 2011
ten klops wygląda bardzo apetycznie - do ulubionych
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki