Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.
Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!