Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny polski krupnik z groszkiem"
Składniki
Żeberka umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, gotuj aż mięso zmięknie. Kaszę wypłucz, włoszczyznę obierz, pokrój. Dodaj do zupy włoszczyznę, pokrojoną cebulę, kaszę, suszone grzyby, masło. Gotuj 30 minut, mieszając.
Ziemniaki obierz, umyj pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z groszkiem konserwowym i zalewą. Gotuj do miękkości ziemniaków. Mięso wyjmij, oddziel od kości, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, przypraw. Gotową zupę rozlej na porcje, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień