Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczny chłodnik litewski"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
Botwinę umyć, buraczki oddzielić od łodyg, obrać i ugotować w 1/2 litra osolonej wody. Wystudzić. Łodyżki i listki botwiny posiekać bez gotowania. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, posolić i zostawić, by puścił wodę. Rzodkiewki oczyścić i też zetrzeć.
Koperek i szczypiorek opłukać, osączyć i drobno pokroić. Wszystkie wrzucić do wazy, zalać buraczkami wraz z wodą, w której się gotowały, a następnie schłodzonym jogurtem i śmietaną. Ewentualnie dosolić. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Podawać z jajkami na twardo.
Do takiej zupy pasują podane osobno, ugotowane i przestudzone młode ziemniaczki posypane koperkiem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium