Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczne kotlety mielone"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odłóż, by ostygła. Następnie połącz ją z mięsem mielonym. Dołóż pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone, 2 jajka oraz namoczone wcześniej i rozgniecione kajzerki. Całość wymieszaj z solą i pieprzem.
Uformuj kotlety, a do środka włóż po kawałku żółtego sera. Zanurz je najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej.
Tak przygotowane mielone usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe danie serwuj z ugotowanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
Czas: 50 min 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV