Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smakują polane roztopionym masłem lub z kleksem śmietany.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 232
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 592
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 232
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 592
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj jogurt oraz sól i wymieszaj. Dodaj posiekany koperek, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj. Nie mieszaj ciasta zbyt długo, bo uwolniony gluten spowoduje ze kluseczki będą twarde . Ciasto powinno spływać swobodnie z łyżki. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.
W garnku zagotuj wodę z solą, na łyżkę nabieraj porcje ciasta i wkładaj do wrzącej wody, gdy włożysz całe ciasto gotuj około 2 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj z roztopionym masłem lub kleksem śmietany.