Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ostre!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 248
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 248
Składniki
Wymieszać razem kurczaka, imbir, sos sojowy i czarny pieprz.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pora i czosnek. Czosnek wyjąć, kiedy się zrumieni, pora - kiedy zacznie się karmelizować. Do tego samego oleju wrzucić łyżkę płatków chili, chwilę przesmażyć, olej odcedzić przez sitko.
Białko i skrobię wymieszać z kurczakiem i zagnieść jak ciasto. Wkładać na rozgrzany olej po kawałku, smażyć z każdej strony, wyjąć na sito.
Na innej patelni rozgrzać wcześniej aromatyzowany olej i przesmażyć: surowe chili, cebulę, dymkę.
Dodać sos: sos sojowy - 1 łyżka woda - 2 łyżki 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka skrobi (ziemniaczanej lub kukurydzianej) 2 łyżki syropu ryżowego Do warzyw dodać kurczaka oraz por i czosnek z aromatyzowania oleju. Wszystko wymieszać i podlać olejem sezamowym. Podawać.