Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszonka z buraków z czosnkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
30 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l.
Umyte i obrane buraki kroję w plastry. Układam w wyparzonych słoikach lub kamiennym garnku. Dodaję liście, pieprz, ziele angielskie, czosnek, chleb. Zalewam ostudzoną wodą z solą.
Słoiki zamykam i pozostawiam na 2-3 dni w temp. pokojowej. Potem przenoszę do piwnicy.Źródło: Kobieta i życie