Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszka ziemniaczana jest to potrawa o niepowtarzalnym smaku, którą można polubić lub nie. Przyrządzana jest w wielu kuchniach narodów słowiańskich - litewskim, białoruskim, ukraińskim i polskim. Dziś serwowana jest w wielu restauracjach, a to dlatego, że jest bardzo smaczna, grillowana, pieczona lub smażona.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Pokrojony w kostkę boczek i cebulę smażymy na rumiano. Ziemniaki trzemy na pulpę (lekko odciskamy z wody). Do startych ziemniaków dodajemy usmażone skwarki z cebulą. Przyprawiamy suchymi przyprawami do smaku, mieszamy składniki i szprycą napełniamy na luźno jelito wieprzowe. Oba końce jelita zawiązujemy. Kiszkę parzymy w 80 stopniach Celsjusza 30 minut, studzimy w zimnej wodzie. Tak przygotowaną kiszkę możemy piec w piekarniku, na grillu lub smażyć na patelni. Smacznego!!!