Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kisz z szynką, serem pleśniowym i gruszką"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20551
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10106
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20551
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10106
Składniki
Mieszamy obie mąki i sól. Dodajemy kolejno masło i jajka. Blendujemy. Formujemy z ciasta spłaszczoną kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Wylepiamy ciastem formę i chowamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia.
Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Podsmażamy na oliwie szalotkę z solą i pieprzem przez 3-5 minut, aż się zeszkli i zmięknie. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z gruszką i szynką.
Śmietanę, serek, kilka szczypt gałki oraz jajka i żółtka miksujemy na gładką masę. Dodajemy ser, gruszkę i szynkę z szalotką i całość starannie mieszamy.
Ustawiamy formę z ciastem na blasze z wyższą krawędzią, wylewamy nadzienie na ciasto i rozprowadzamy równomiernie. Pieczemy 45-50 minut, aż wierzch się zarumieni. Podajemy na ciepło lub po wystudzeniu.Źródło: Olivia