Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisz z serem i pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmaruj masłem (lub spryskaj oliwą w sprayu) i wyłóż płatami ciasta filo. Brzegi ciasta zawiń do środka.
Wyłóż na ciasto pomidorki koktajlowe (zostaw kilka do sałatki) i plasterki sera. Roztrzep mikserem jajka i wymieszaj je ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wylej masę na ciasto.
Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta się zezłoci. Gdy się upiecze, odstaw na 15 minut. Wyjmij z formy i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z sałatą i pomidorkami doprawionymi winegretem z łyżki octu winnego, trzech łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.Źródło: Olivia