Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz (quiche) ze szpinakiem"
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 88
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 76
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 88
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 76
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natłuść formę do pieczenia. Rozmrożone ciasto umieść między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj. Przełóż je do formy, przytnij równo brzegi. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Wyjmij ciasto z lodówki, ułóż na nim papier do pieczenia i dociśnij suchą fasolą (aby nie wybrzuszało się w czasie pieczenia). Piecz 10 minut. Zdejmij papier i fasolę. Piecz jeszcze 5 minut.
Na ostudzonym cieście ułóż odsączone kawałki karczocha i szpinak. Wymieszaj w misce jajka ze śmietaną i mlekiem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj ser. Zalej masą jajeczną warzywa na cieście. Piecz 35-40 minut. Podaj kisz z zieloną sałatą.Źródło: Olivia