Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z papryką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. W każdym filecie ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Tak przygotowane filety z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, suszonym oregano oraz ostrą i słodką papryką. Przyprawione mięso przykryj i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz i pokrój w kosteczkę. Oliwki posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj. Rozgrzej połowę masła, wrzuć przygotowane warzywa, smaż 5–7 min. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
Kieszonki napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Rozgrzej resztę masła. Włóż kieszonki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie z obu stron.Źródło: Tina