Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przetnij na mniejsze kawałki i natnij, aby powstały kieszonki.
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z dwiema łyżkami oliwy. Dopraw. Przygotowaną marynatą wysmaruj piersi kurczaka i wstaw na godzinę do lodówki.
Liście szpinaku umyj, odetnij końce i duś około 5 minut w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Następnie przesmaż na maśle, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory pokrój w plastry.
Każdą kieszonkę piersi kurczaka wypełnij pomidorami i duszonym szpinakiem. Dociśnij dłonią. Jeżeli jest taka potrzeba, dodatkowo możesz spiąć piersi wykałaczkami.
Tak przygotowane kieszonki ułóż na patelni grillowej (ewentualnie zwykłej) i smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj ze świeżymi listkami bazylii, które doskonale podkreślą smak pomidorów. Danie smakuje z ryżem lub niepaloną kaszą gryczaną.Źródło: Dobry Czas