Kieszonki z fileta indyka

Kieszonki z fileta indyka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.

Składniki

  • Filet z indyka - 50 dag
  • Boczek - 15 dag
  • Papryka czerwona- 1/2 szt.
  • Ser mozzarella 15 dag
  • Brokuł - 1/3 szt.
  • Żurawina - 10 dag
  • Marynata do mięsa - 1 szt.
  • Sól, pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Filet umyć pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry, na 1 godzinę. Brokuł umyć podzielić na różyczki , podgotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć pokroić w paski. Ser, boczek pokroić w plastry. Żurawinę opłukać .

  2. Na zamarynowany plaster fileta ułożyć plaster boczku i dwa sera.

  3. Na nim brokuł , paski papryki oraz żurawinę

  4. Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, z pozostałymi postąpić tak samo.

  5. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić , przygotowane kieszonki i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami, u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.

Komentarze do przepisu (2)

smaker 03 sierpnia
Mmmniam, będą pyszną opcją na letni obiad :)
marianna1289 03 sierpnia
Polecam zachwyci gości i domowników.
Składniki
  • Filet z indyka - 50 dag
  • Boczek - 15 dag
  • Papryka czerwona- 1/2 szt.
  • Ser mozzarella 15 dag
  • Brokuł - 1/3 szt.
  • Żurawina - 10 dag
  • Marynata do mięsa - 1 szt.
  • Sól, pieprz czarny mielony
Składniki