Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 118
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 118
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Filet umyć pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry, na 1 godzinę. Brokuł umyć podzielić na różyczki , podgotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć pokroić w paski. Ser, boczek pokroić w plastry. Żurawinę opłukać .
Na zamarynowany plaster fileta ułożyć plaster boczku i dwa sera.
Na nim brokuł , paski papryki oraz żurawinę
Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, z pozostałymi postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić , przygotowane kieszonki i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami, u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.