Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki drobiowe w komosie"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz, opłucz, zalej posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut. Sałatę opłucz, polej wrzącą wodą, liście osącz. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, wystudź. Parmezan drobno zetrzyj. Sałatę wymieszaj z płatkami migdałowymi, serem, oliwą oraz sokiem z cytryny. Farsz przypraw solą i pieprzem.
Komosę wsyp na gęste sitko i dokładnie płucz przez parę minut pod zimną bieżącą wodą, intensywnie mieszając, by pozbyć się z gorzkiego smaku. Potem ugotuj ją na sypko wg przepisu na opakowaniu. Kotlety umyj, wytnij w nich głębokie kieszonki. Mięso posyp solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włóż łyżkę farszu. Mleko zagotuj z masłem. Ziemniaki i seler odcedź, wlej mleko. Warzywa utrzyj na gładkie piure. Połącz z resztą farszu. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Komosę wymieszaj z tartą bułką. Jajka roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj w komosie z tartą bułką. Smaż na mocno rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety podawaj z piure ziemniaczano-selerowym. Danie udekoruj natką.
ok. 45 minut 1 porcja ok. 890 kcalŹródło: Tina