Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1251
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1251
Składniki
Przygotowujemy ciasto: Jajka miksujemy, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz taką ilość mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Szpinak blanszujemy i mocno odciskamy. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy na oleju jako grubsze naleśniki. Brzegi powinny być chrupiące, a środek miękki.
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Brokuła blanszujemy, cukinię kroimy w półplasterki, dodajemy do pieczarek, paprykę kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy.
Na połówce każdego naleśnika wykładamy porcję warzyw, składamy na pół.
Smacznego!