Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cukiniowym płaszczyku"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Przygotuj sos do kiełbasek: szalotki oraz czosnek obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka. Dodaj miód albo syrop klonowy. Podgrzewaj 1-2 minuty, mieszając. Dodaj ocet, keczup i sos worcester. Przypraw solą, pieprzem i chili w proszku. Gotuj dalej 4-5 minut na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by sos nie przypalił się. Odstaw do wystudzenia.
Cukinię oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój wzdłuż na cienkiutkie plastry. Włóż je na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Kiełbaski obierz z osłonek, cienko posmaruj sosem. Owiń plasterkami cukinii. Przypnij je wykałaczkami. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż kiełbaski owinięte cukinią. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Pozostały sos podaj w kokilce.
Podawaj z grzankami z pszennego pieczywa. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina