Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cieście z sezamem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Wymieszaj dokładnie w dużej misce na nadzienie: mięso mielone, posiekaną cebulę, kiełbaski w kawałkach, bułkę tartą i jajko. Dopraw solą, pieprzem i sosem barbecue.
Nałóż na każdy kawałek ciasta nadzienie, tak by zajmowało 1/6 powierzchni płata. Pozostałe miejsce posmaruj roztrzepanym jajkiem. Zrolowane kawałki z nadzieniem posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Każdy rulonik pokrój na 6 kawałków.
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C i piecz 20 minut do momentu, aż się zezłocą. Serwuj paszteciki z sosem pomidorowym lub keczupem, udekorowane kawałkami pietruszki.
Czas przygotowania: ok. 50 minut • porcja: 360 kcal • koszt: ok. 3,5 zł • dla 6 osóbŹródło: Olivia