Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący posiłek. Kiełbasa zapiekana w kiszonej kapuście z dodatkiem jabłka i suszonej żurawiny. Danie możemy podać z pieczywem lub z ziemniakami.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7274
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7274
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na osiem plastrów. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Kapustę mieszamy z cebulą, żurawiną i dodajemy ok. 1/3 szklanki soku z kapusty. Większą część kapusty układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy kiełbasę, po środku jabłko żeby podczas zapiekania puściło sok - by połączył się z kwaskowatością kapusty. Na wierzchu rozkładamy resztę kapusty.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy przez ok. 30 min. W tym czasie kapusta zmięknie a smaki połączą się.