Kiełbasa z kapustą w ketchupie.

Kiełbasa z kapustą w ketchupie.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Elajla
Łatwe i szybkie danie

Składniki

  • 1 Kiełbasa
  • 1 cebula
  • 1/4 małej główki kapusty
  • ketchup
  • sól, pieprz
  • por

Przygotowanie

  1. Kiełbasę oraz por pokroić w plasterki. Cebulę w piórka.
    Kapustę poszatkować.

    wszystko wrzucić na gorący olej, doprawić solą i smażyć cały czas mieszając. Dodać pół szklanki wody.

    Kiedy kapusta zmięknie dodać ketchup (ilość ok szklanki) w zależności od rodzaju ketchupu możemy mieć gęściejszy sos. Dodać trochę wody i doprawić do smaku solą i pierzem.

    Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 lipca 2019
pyszotka:)
Składniki
  • 1 Kiełbasa
  • 1 cebula
  • 1/4 małej główki kapusty
  • ketchup
  • sól, pieprz
  • por
Składniki