Kiełbasa w kremie paprykowo-pomidorowo-porowym

Kiełbasa w kremie paprykowo-pomidorowo-porowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Potrawa wyszła bardzo smaczna,przyznam,że w trakcie przyrządzania dodawałam przyprawy po prostu eksperymentowałam. Bardzo polecam ,szybkie,tanie i bardzo smaczne:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 550g
  • Papryka czerwona 1/2 duża
  • cebula średnia 1szt.
  • por 20cm
  • pomidory śliwkowe 2 szt
  • curry 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • bulion 800ml
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • mąka kopiata łyżka
  • sól,pieprz
  • koperek kilka gałązek

Przygotowanie

  1. Paprykę,cebulę.pora pokroić i podsmażyć na łyżce masła,pod koniec dodać pomidory pokrojone w ćwiartki i smażyć 10min.
    Zalać bulionem i zblendować.
    Osobno podsmażyć kiełbasę pokrojoną w talarki bez tłuszczu,kiełbasa podczas smażenia puści tłuszcz.
    Podsmażoną kiełbasę dać do sosu,sos zagęścić mąką roztrzepaną w odrobinie wody i śmietaną.
    Na koniec wrzucić posiekany koperek.
    Doprawić do smaku pieprzem ,solą ,curry,papryką,maggi.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

konhambos 29 marca 2017
genialnie proste i na pewno smaczne.
GREGORHSPEED 29 marca 2017
Uczta dla podniebienia <3 Bardzo lubię takie <3
Bellapi 30 marca 2017
treściwie i smacznie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kiełbasa śląska 550g
  • Papryka czerwona 1/2 duża
  • cebula średnia 1szt.
  • por 20cm
  • pomidory śliwkowe 2 szt
  • curry 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • bulion 800ml
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • mąka kopiata łyżka
  • sól,pieprz
  • koperek kilka gałązek
Składniki