Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wariacja kiełbasy grillowej. Jest to kiełbasa surowa, dlatego trzeba ją grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Kiełbasę można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 51
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9188
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 51
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9188
Składniki
1. Jelita namoczyć w letniej wodzie 2. Łopatkę zmielić na średnich oczkach (4,5mm) 3. Słoninę zmielić na małych oczkach na pastę(3mm) lub na średnich 4,5mm 4. Dodać przyprawy i wodę . 5. Mieszać ok. 10 min. robotem planetarnym.
6. Nadziewać jelita ale NIE nakłuwać. Warto kiełbaski podzielić po 1 sztuce – po nadzianiu kawałka jelita od razu (dowolna długość kiełbaski) odciąć jelito i zawiązać je. 7. Osadzać przez noc w lodówce (ok. 12h) 8. Grillować od razu lub zamrozić. UWAGA: Można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich (wersja dla małych łasuchów).
..grillujemy...(tu razem z serową)
...i smakujemy..