Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super jedzonko dla facetów :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik. Podałam z ziemniakami.