Kiełbasa drobiowa w sosie porowo-chrzanowym.

Kiełbasa drobiowa w sosie porowo-chrzanowym.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Dla zabieganych szybki obiad,bez wyszukanych dodatków,po prostu chwila moment i siadamy do stołu:)

Składniki

  • 4 laski kiełbasy drobiowej ( 600g)
  • 1 duży por
  • listki bazylii
  • Koperek
  • 2 łyżki masła
  • 2 - 3 kopiate łyżki chrzanu
  • śmietanka 30% 150ml
  • 2 lyżki mąki pszennej
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Pora pokrojonego w talarki szklimy na maśle.
    Dodajemy ponacinane kiełbaski i chwilę zasmażamy razem z porem.

  2. Dolewamy 700ml wody lub bulionu i gotujemy 10min.

    Dodać 2 lub 3 łyżki chrzanu w zależności jak ostry chcemy sos.
    Mąkę roztrzepaną w zimnej wodzie ( pół szkl) wlewamy do kiełbasek.

    Koperek i bazylię siekamy dodajemy do sosu.

    Na końcu dajemy śmietankę,doprawiamy do smaku pieprzem i solą ,całość zagotować.






  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

ErJot 03 lipca
Fajny pomysł:) Sos wykorzystałabym do drobiowych mielonych - też pewnie byłoby pysznie:)
Kolacyjka jak znalazł.
Futka 05 lipca
Pycha! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 laski kiełbasy drobiowej ( 600g)
  • 1 duży por
  • listki bazylii
  • Koperek
  • 2 łyżki masła
  • 2 - 3 kopiate łyżki chrzanu
  • śmietanka 30% 150ml
  • 2 lyżki mąki pszennej
  • pieprz i sól
Składniki