Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, swojskie danie, czyli kiełbasa z cebulą, papryką i ziemniakami smażona na patelni. Trochę przypraw, ostry chrzan lub musztarda i tradycyjny, szybki obiad gotowy. Nie zawsze mamy czas na mozolne i długie gotowanie, zróbmy więc ten szybki i smaczny posiłek.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 182
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 182
Składniki
Ziemniaki w łupinach myjemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz, kiełbasy nacinamy i układamy na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę w paski. Wrzucamy na patelnię, do kiełbasek. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką czerwoną . Smażymy do przyrumienienia cebuli. Na koniec dokładamy na patelnię ugotowane, odcedzone i pokrojone w łódeczki ziemniaki. Chwilę podsmażamy całość i gotowe. Kiełbaski podajemy z chrzanem i musztardą.