Kiełbasa biała w piwie – wereszczaka

Kiełbasa biała w piwie – wereszczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sycące i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Kiełbasa biała 70 dag
  • Piwo jasne 1 litr
  • Masło 5 dag
  • Cebula biała 20 dag
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać i drobno posiekać. Piwo zagotować, włożyć kiełbasę i pod przykryciem odstawić na 15 minut. Następnie kiełbasę wyjąć z piwa a sos zagotować, wrzucić cebulę i gotować przez kilkanaście minut, po czym zmiksować. Dodać złotą zasmażkę przygotowaną z mąki i masła, podgrzać mieszając do zgęstnienia. Doprawić do smaku, włożyć pokrojoną w krążki kiełbasę i podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Składniki
  • Kiełbasa biała 70 dag
  • Piwo jasne 1 litr
  • Masło 5 dag
  • Cebula biała 20 dag
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
Składniki