Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze cienkie kawałki i lekko rozbijamy. 2. Doprawiamy solą.
3. Zalewamy 1 ½ szk. ketchupu i zostawiamy na co najmniej godzinę w lodówce.
4. Po tym czasie dusimy mięso na odrobienie oleju do chwili kiedy będzie miękkie.
5. Układamy na dnie naczynia a sos który nam powstał zostawiamy.
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
9. Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów.
10. Dolewamy sos z duszenie mięsa.
11. Dokładamy resztę ketchupu.
12. Doprawiamy chili.
13. Mąkę rozrabiamy z wodą.
14. Wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
15. Pieczarki wraz z sosem przekładamy na mięso. 16. Potrawa gotowa. 17. Smacznego.