Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka jest bardzo delikatne i smaczne ,proponuję go na doskonały niedzielny obiad.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Filety pokroić w plastry.Plastry podzielić na połowę.Lekko rozbić.Doprawić przyprawą do kurczaka,posmarować musztardą francuską.
Nałożyć kawałki sera pleśniowego i żurawinę.
Spiąć wykałaczką.Jajko rozkłócić.Zanurzyć kęski w jajku i obtoczyć w musli.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć z obu stron.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Do naczynia żaroodpornego włożyć kęski i wstawić do pieczenia.Piec około 20min.
Cebulę pokroić w piórka ,pieczarki obrać i pokroić ,paprykę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz dodać cebulę,chwilę podsmażyć ,następnie dodać.pieczarki i paprykę .Smażyć całość 5 min.Dodać do piekących się kęsków.Podsmażone warzywa dodajemy na 5 minut przed końcem pieczenia.