Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać.
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 181
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 181
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać tyle oleju, aby do połowy przykrył kulki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z sałatą z pomidorami i fetą polaną sosem czosnkowym lub winegret.