Kebaby z kurczaka, burgery i innosci z grilla

Kebaby z kurczaka, burgery i innosci z grilla
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: golona102
Wlasnej roboty przetwory , lepiej smakuja i wiemy co jemy

Składniki

Przygotowanie

  1. Mieso mielimy, nie moze byc za dobre bo burgery beda suche, dodajemy drobniutko posiekana cebule okolo 3, 5 zabkow czosnku, posiekanych drobno, musztarde, nie mialem natki z pietruszki a normalnie daje, z tej ilosci mialem 21 burgerow, dodatkowo zrobilem sos do nich. 6 cebul pokroic w dosyc duza kostke podsmarzyc, dodac czosnek 3 zabki lub wiecej , pomidory z puszki i dusic ponad godzine, ja dodalem sok z cytryny troszke cukru i troche ziol prowansalskich. ostudzic , dodawac do burgerow

  2. Kebaby, kurczaka pokroic w duza kostke, zamarynowac 2 dni, z czosnkiem sola pieprzem i curry z jamajki, dla mnie jest lepsze bo nie takie mocne jak indyjskie, warzywa , cebule cukinie i papryke przed nadziewaniem zmieszalem z oliwa curry sola pieprzem i nadziewac na przemian z kurczakiem, wyszlo mi 19 kebabow podawac mozna z czym sie lubi, mozna zrobic sosy jogurtowe czy inne

  3. dowolne kielbaski grillujemy, dalem do nich duzo smazonej cebuli i musztarde i grill gotowy

Komentarze do przepisu (2)

golona102 06 czerwca 2012
Czasami trzeba zjesc i takie rzeczy, najgorsze jest to ze wiekszosc niezdrowych jest smaczna :)
Joasia2 06 czerwca 2012
Przeprasza, czy można się wprosic na grilla???? Wygląda to wszytsko rewelacyjnie...
Składniki
Składniki