Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kebabczety w sosie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso mielone wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu, paprykami, kardamonem, imbirem i kolendrą. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie lub posmaruj oliwą. Oblep mięsem. Ułóż na rozgrza- nym ruszcie, usmaż z każdej strony. Sos: wszystkie wymieszaj. Posmaruj kebabczety pod koniec grillowania.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie