Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na części i obsypać przyprawami, wymieszać.
Na suchej patelni podsmażyć mięso na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu dodać suszone lub żywe warzywa, włożyć usmażone kawałki mięsa i dusić z pokrywką na pół przykrytą.
Dusić do czasu aż wyparuje 1,5 szklanki wody wtedy mięso jest już miękkie.
Następnie na suchej patelni przypalić 2 łyżki mąki, zalać wodą z mięsa i wymieszać aby nie było grudek zalać mięso, zagotować
po chwili w słoiku z wodą rozcieńczyć łyżkę mąki zalać sos, zagotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy doprawić do smaku.