Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kawałki kurczaka przygotowanego na ostro. Kurczak smaczny, kruchy, a skórka chrupiąca. Smak kurczaka podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1226
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 122
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1226
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 122
Składniki
Kawałki kurczaka oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć. Następnie kawałki włożyć do naczynia lub miski. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z przyprawami, przeciśniętym czosnkiem oraz z miodem i winem. Marynatą natrzeć kawałki kurczaka , zakryć ściereczką, włożyć do lodówki na 2 godziny co jakiś czas obracając kawałki w marynacie. Po wyjęciu kawałki kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości mięsa, podlewając pozostałą marynatą. Podawać do obiadu do drugiego dania. Rada; Kawałki kurczaka można również grillować.