Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawalerskie steki z cebulką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Steki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Z łyżki, majeranku, pieprzu i papryki zrobić pastę, natrzeć nią mięso, włożyć je do lodówki na 3 godziny.
Cebulę obrać, oczyścić, pokroić w talarki. Rozgrzać łyżkę oleju i usmażyć cebulę na rumiano, dodać sól, pieprz, paprykę. Ziemniaki pokroić w plastry, obsmażyć, przyprawić majerankiem.
Na drugiej patelni rozgrzać pozostały olej. Smażyć steki z obu stron po 2-3 minuty. Zdjąć z patelni, przykryć i odstawić na 10 min. Podawać z cebulką i ziemniakami.Źródło: Twoje Imperium