Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z papryką, takie danie zrobi każdy, szybkie,aromatyczne i proste
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1181
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1181
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju 2. Na drugiej patelni typu wok, prużymy na rozgrzanym oleju drobno pokrojoną cebulę 3. Do cebuli dodajemy pokrojone w paski papryki, czosnek oraz imbir 4. Podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową
5. Pod koniec prużenia jak papryki są już miękkie wsypujemy curry i wlewamy sos sojowy
6. Na koniec łączymy z mięsem, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody
7. Potrawka gotowa, podajemy z makaronem lub ryżem 8. Smacznego