Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie z warzywami i kaszą. Polecam.
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5193
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5193
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Składniki
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części Paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli. Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu. Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie. Smacznego ;)