Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z gryki prażonej"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Grzyby, namoczone w wodzie przez kilka godzin, gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy (wywaru nie wylewamy). Grzyby kroimy w paseczki. Obraną cebulę siekamy.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy grzyby, smażymy kilka minut.
Bulion warzywny mieszany z wywarem grzybowym. Wrzucamy liście laurowe, wsypujemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn.
Do ugotowanej kaszy dodajemy przesmażone grzyby z cebulą i posiekane dość grubo orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Naczynie przykrywamy i na 25-30 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150oC. Przed podaniem posypujemy siekaną cebulką dymką.
Wartość odżywcza jednej porcji 355 kcal Białko 16 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 63 gŹródło: Rewia