Kaszotto

Kaszotto
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
wersja dietetyczna dla 1 osoby

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej nieprażonej
  • 1 mała cebula
  • 4 pieczarki
  • 1 łyżeczka oleju
  • sół, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać obrane i pokrojone pieczarki. Razem smażyć ok. 15 minut.
    Kaszę odcedzić i dodać na patelnię do cebuli i pieczarek, doprawić do smaku i wymieszać.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 23 grudnia 2013
Szybkie i smaczne :-)
anetas197601 23 grudnia 2013
W sam raz na po świętach :)
Składniki
  • 50 g kaszy gryczanej nieprażonej
  • 1 mała cebula
  • 4 pieczarki
  • 1 łyżeczka oleju
  • sół, pieprz, zioła prowansalskie
Składniki