Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszka manna z migdałami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mleko wlej do rondelka z grubym dnem.
Dodaj łyżeczkę naturalnego masła, szczyptę soli i cukier. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, po czym wsyp kaszę i gotuj całość kilka minut, stale mieszając, by gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Pod koniec gotowania wsyp wiórki kokosowe i rozgniecione w moździerzu płatki migdałowe.
Przełóż gęstą kaszkę do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
Gotowy deser wyłóż na talerze i udekoruj pokrojonymi truskawkami.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV