Kaszanka z Wątróbką Drobiową

Kaszanka z Wątróbką Drobiową
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: malta14
Trochę dziwne zestawienie, ale smakuje.

Składniki

  • średnie kaszanki, 4 szt.
  • wątróbki drobiowej, 200 gr.
  • duża cebula, 1 szt.
  • pieczarków, 6 szt.
  • boczek wędzony ( porcjowany )
  • olej
  • pęczeki szczypiorku, 2
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, drobno pokroić i obsmażyć na oleju / Odstawić /. ► Na uzywanej już patelni roztopić boczek węndzony dodająć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, pokrojone w plastry pieczarki i kaszankę, wszystko smażymy jeszcze przez kilka minut. ► Wątróbkę łączymy z kaszanką doprawiamy pieprzem, solą i smażymy jeszcze kilka minut aż całość nabierze pięknego koloru. Pod konieć smażenia dodać pokrojony szczypiorek.

Komentarze do przepisu (2)

Mole3 25 maja 2011
Lubimy i wątróbki, i kaszankę, więc dodajemy do ulubionych. Przepis wart wypróbowania.
madzik601 26 listopada 2011
dlaczego dziwne zestawienie? dla mnie super! dobra kaszanka ma w sobie spore kawałki wątróbki, świetny pomysł,... Czytaj całość »
dlaczego dziwne zestawienie? dla mnie super! dobra kaszanka ma w sobie spore kawałki wątróbki, świetny pomysł, na pewno wypróbuję :-)
Składniki
  • średnie kaszanki, 4 szt.
  • wątróbki drobiowej, 200 gr.
  • duża cebula, 1 szt.
  • pieczarków, 6 szt.
  • boczek wędzony ( porcjowany )
  • olej
  • pęczeki szczypiorku, 2
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
Składniki