Kaszanka z patelni

Kaszanka z patelni
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: AnkaGotuje
Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego taty :) Sama też lubię od czasu do czasu ją zjeść. Tylko zawsze jem na końcu, bo ja osobiście najbardziej gustuję w mocno wysmażonej. Zazwyczaj jest więc tak, że wszyscy przy stole jedzą swoje porcje, a moją kaszanka jeszcze się przypieka na patelni :)

Składniki

  • 40dag kaszanki
  • 1 cebula
  • ew. sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim posiekaną drobno cebulę. Następnie wrzucamy pokrojoną w plastry kaszankę. Chwilę ją podgrzewamy i „dzióbiemy” ją na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy.

    Taką kaszankę najczęściej podajemy z kromką pełnoziarnistego chleba i pokrojonym kiszonym ogórkiem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 01 sierpnia 2014
Pysznie, swojsko i do syta :)
Składniki
  • 40dag kaszanki
  • 1 cebula
  • ew. sól i pieprz
Składniki