Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, kurczak i przyprawy. To danie możecie zapakować do pojemnika i zabrać do pracy. Na zimno też dobrze smakuje. Z podanych składników przygotowałam danie dla dwóch osób.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Składniki
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Piersi pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę, sól i pieprz ziołowy. Rozprowadzić przyprawy po patelni. Następnie dodać pokrojone piersi i smażyć często mieszając. Usmażone piersi przełożyć do innego naczynia.
Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć dosłownie minutkę. Do cebuli dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i smażyć cały czas mieszając 2-3 minuty. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i drobno pokrojony ząbek czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut często mieszając. Następnie nakryć patelnię pokrywką i smażyć kolejne 5 minut.
Do warzyw dodać kurczaka i ugotowaną kaszę. Wymieszać wszystko razem. Dodać sos sojowy i posiekaną pietruszkę. Jeszcze raz wymieszać cały czas podgrzewając na małym gazie. Przykryć patelnię pokrywką i podgrzać, aż danie będzie gorące.