Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza z indyka i szpinaku, doprawione musztardą"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 223
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 223
Składniki
50 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy mieszam. Szpinak opłukuję, osuszam, kroję, dodaję do masy mięsnej. Masę dokładnie wyrabiam i formuję niewielkie gołąbki. Wkładam je do wrzącego bulionu (lub wody). Gotuję na wolnym ogniu, by bulion trochę odparował.
Robię sos: musztardę i mąkę rozrabiam w szkl. wody, wlewam do gołąbków. Gotuję, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.Źródło: Kobieta i życie