Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak z kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę szparagową pokroić w mniejsze kawałki i ugotować do miękkości. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawą do kurczaka, curry mieloną papryką słodką i ostrą, solą, pieprzem i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę, starty czosnek, pokrojone warzywa i podsmażać aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać ugotowaną kaszę, puszkę pomidorów, passatę pomidorową, doprawić solą pieprzem, mieloną papryką słodką i ostrą, suszonymi ziołami oraz posiekaną świeżą bazylią. Wszystko wymieszać, chwilę razem pogotować i gotowe.