Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jęczmienna z warzywami i tuńczykiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2,90 zł
Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek masła. Gdy wchłonie płyn, zdejmujemy z ognia i na 25-30 minut zostawiamy pod pokrywką.
Cebule obieramy, siekamy. W czasie, gdy kasza dochodzi, w głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy.
Do cebuli wsypujemy kupną mieszankę warzyw na patelnię. Mieszając, smażymy. Doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą i większą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Usmażone warzywa mieszamy z kaszą i rozdrobnionym tuńczykiem. Podajemy od razu z natką pietruszki lub innymi świeżymi ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 206 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 7,4 g/Węglowodany 29 gŹródło: Rewia