Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały dodatek do drugich dań
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Kaszę wypłukać,wodę zagotować z masłem i solą.Do gotującej się wody dodać kaszę,zagotować.Garnek z kaszą wstawić do drugiego garnka z wodą ,przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok.1,15 min.Można również,gdy woda wsiąknie w kaszę,owinąć przykryte naczynie gazetą a potem w koc i przykryć poduszką(ten sposób można zastosować np. przed wyjściem do pracy)