Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana z cynamonem idealna na śniadanie lub kolację.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2267
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1944
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2267
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1944
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 10 - 15 minut lub do czasu aż kasza będzie miękka i wchłonie większość płynu.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.
Kaszę wymieszać z jabłkami. Dodać cynamon i cukier. Całość nałożyć do żaroodpornego naczynia (wcześniej wysmarować je masłem).
Zapiekać przez 30-40 minut w temp. 180 st. C.
Podawać na ciepło.