Kasza gryczana zapiekana z kurczakiem i mozzarellą

Kasza gryczana zapiekana z kurczakiem i mozzarellą
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: DoprawioneF
Pełnia smaku, pełnia zdrowia... a przy tym naprawdę niewiele kalorii :)

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli, do wrzątku wrzucamy kasze na ok. 10 min, po czym odcedzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, obsypujemy przyprawą i dodajemy do cebuli. całość podsmażamy jeszcze przez chwilę.

  2. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy jeden woreczek kaszy, następnie wykładamy kurczaka z cebulą i kolejny woreczek kaszy. Całość polewamy sosem pomidorowym rozrobionym z niewielką ilością wody. Na wierzchu układamy plastry pomidora i mozzarelli.

  3. Przykrywamy folią aluminiową (lub pokrywa naczynia) i zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok. 20-25 min.

Komentarze do przepisu (6)

Annuar 12 lutego 2013
Zapisałam sobie ten przepis, smaczny sposób na przemycenie zdrowej kaszy gryczanej, którą ja uwielbiam. Moi... Czytaj całość »
Zapisałam sobie ten przepis, smaczny sposób na przemycenie zdrowej kaszy gryczanej, którą ja uwielbiam. Moi domownicy niestety nie przepadają za kaszą, ale z kurczakiem, pomidorami i mozzarella może się uda ;)
disgust 13 lutego 2013
świetny pomysł :) na pewno wypróbuję :)
Jagoda50 13 lutego 2013
Wygląda apetycznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki