Kasza gryczana z warzywami

Kasza gryczana  z  warzywami
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kstr54
,sypka,smaczna,zdrowa!

Składniki

Przygotowanie

  1. greczke dobrze przemyc,wbic surowe jajo, sol,pieprz wymieszac na patelni rozgrzac olej wsypac greczke caly czas mieszajac,po paru min. zalac kasze goraca woda,przykryc pokrywka i dusic na wolnym ogniu,, od czasu do czasu zamieszac,kiedy woda sie wygotuje zdjac pokrywke i jeszcze przea chwile odparowac kasze, bedzie bbb,sypka,zabieramy sie za warzywa, - na rozgrzany olej wrzucamy pokrojona w piorka cebula,czosnek, + reszte warzyw (jakie mamy w lodowce), gotowe wrzucamy do kaszy - wymieszac (oliwy dac sporo bo bedzie sucha kasza.

  2. Podawac z gulaszem,pulpetami, ja uwielbiam z kefirem--- smacznego

Komentarze do przepisu (4)

anetalili 11 lutego 2013
Jestem zwolenniczką minimalizacji tłuszczu. Nie lubię jak coś pływa w oleju, a potem siedzi na wątrobie.
kstr54 12 lutego 2013
dzieki za komentarz przy twojej manimalizacji to twoja watroba wyschnie !! hahaha, zapewniam cie ,ze u mnie NIC!!... Czytaj całość »
dzieki za komentarz przy twojej manimalizacji to twoja watroba wyschnie !! hahaha, zapewniam cie ,ze u mnie NIC!! nie plywa to ty plywasz w oblokach ze swoja MINIMALIZAJA!!!
Konto usunięte 02 kwietnia 2013
Cieszę się , że napotkałam ten przepis na kaszę , następny Twój przepis biorę już bez zastanawiania .... Czytaj całość »
Cieszę się , że napotkałam ten przepis na kaszę , następny Twój przepis biorę już bez zastanawiania . Pozdrawiam serdecznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki